Verdens næsthøjeste bygning er fyldt med teknologi fra Danfoss

Når det står færdigt, vil Shanghai Tower være den højeste bygning i Kina og den næsthøjeste i hele verden. Bygningen vil desuden overholde de strengeste miljømæssige krav – det er teknologien fra Danfoss med til at sørge for.

— 6. august 2014 Af Danfoss

Den voldsomme befolkningstilvækst i de kinesiske storbyer stiller særlige krav til nybyggerier om reduktion af både energiforbrug og forureningsgrad. Det er grunden til, at Danfoss leverer adskillige energibesparende komponenter, som vil være med til at gøre Shanghai Tower til en af de grønneste bygninger i verden. Shanghai Tower har allerede opnået den amerikanske guldcertificering "Leadership in Energy and Environmental Design" og vundet den kinesiske pris "Three-star green building", som er den højeste udmærkelse, man kan opnå i Kina på dette område.

I alt 6.700 Danfoss reguleringsventiler i Shanghai Tower vil automatisk sørge for nøjagtig regulering og udligning af vandstrømningen i det en kilometer lange rørsystem. Det betyder blandt andet, at beboerne på den øverste etage hurtigt får den temperatur, de ønsker, uanset hvilke temperaturer der foretrækkes på etagerne længere nede.
Over 50 % af bygningens energiforbrug stammer fra systemet til opvarmning, ventilation og luftkonditionering, og det kan nedbringes med 20 % ved hjælp af reguleringsventiler fra Danfoss.

Danfoss skal desuden levere 660 frekvensomformere med variabel hastighed til varme- og kølesystemerne, hvilket sikrer, at pumper, kompressorer og ventilatorer aldrig kører hurtigere end nødvendigt for at levere den rette temperatur. Det er med til at skabe yderligere besparelser på 20-40 % set i forhold til, at man ikke anvendte denne teknologi. 

Derudover får luftkonditioneringssystemets energieffektivitet et ekstra løft i form af tryktransmittere og tørrefiltre fra Danfoss.

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen