Rederivirksomhed sparer en halv million på saltvandspumper

Dampskibsselskabet NORDEN A/S er en af verdens ældste børsnoterede rederivirksomheder på det internationale marked. Hvert år bruger rederiet store mængder energi og penge på skibenes kølesystemer.

— 6. august 2014 Af Danfoss

Skibenes kølesystemer er udformet til at kunne klare fuld belastning ved en havvandstemperatur på 32 °C, uanset den faktiske vandtemperatur. Da det ikke er alle skibe, der sejler i ækvatorialt farvand eller ved maksimal hastighed, er der sjældent behov for den maksimale kuldeydelse.

I 2011 besluttede virksomheden sig for at gennemføre en test med variabel hastighedskontrol på olietankeren Nord Butterflys saltvandspumper. Det viste sig at være en fordelagtig beslutning, der har medført betydelige energibesparelser.

Virksomheden har nu udstyret saltvandskølepumperne på 17 tank- og bulkskibe med Danfoss VLT® frekvensomformere, der tilpasser pumpernes strømningshastighed til det, der rent faktisk er brug for. Det har reduceret virksomhedens energiforbrug betydeligt og genereret en årlig besparelse på over 500.000 USD.

Rederiet sparer årligt op til 30.000 USD pr. skib, der er udstyret med frekvensomformere. Tilbagebetalingstiden for investeringen er således under 14 måneder.

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen