Massive besparelser i Malaysia

Det 20 etager høje Consplant Tower i Kuala Lumpur i Malaysia bruges meget forskelligt i løbet af dagen og aftenen. Kontorlokalerne præger aktiviteten om dagen, mens indkøbscentre og restauranter holder bygningen kørende fra tidlig aften til ud på natten. Den forskelligartede brug af bygningen udgør dog en udfordring i forhold til kølesystemets energieffektivitet.

— 8. august 2014 Af Danfoss

I løbet af dagtimerne er der typisk et stort behov for køling i de fleste dele af bygningen, mens kun en begrænset del kræver køling om aftenen og natten. Udfordringen bestod i at reducere energiomkostningerne til køling om aftenen og natten og samtidig opretholde et behageligt, køligt miljø af hensyn til gæsterne i tårnets restauranter. Løsningen blev trykaflastede udlignings- og reguleringsventiler (PIBCV) fra Danfoss.

Ved at udstyre systemet med 200 trykaflastede AB-QM-ventiler sikrede man stabil og pålidelig køling i overensstemmelse med det faktiske kølebehov på alle tidspunkter af dagen. Herudover er køleløsningen blevet ændret fra et konstant luftvolumen til et variabelt luftvolumen, så luftstrømningen automatisk tilpasses de behov, der er i bygningen på forskellige tidspunkter.

Ud over energibesparelser på 67 % og en tilbagebetalingstid på kun to år har de nye ventiler betydet, at luftkonditioneringssystemet er blevet meget mere enkelt. Der spares desuden tid og arbejdskraft, da der ikke længere er behov for langsommelige udligningsprocedurer.

 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen