Hamborgs nye kvarter sætter grønne standarder

I hjertet af den tyske by Hamborg er der blevet opført et helt nyt kvarter ved navn HafenCity. Det er på nuværende tidspunkt Europas største udviklingsprojekt for en indre bydel, og projektet sætter grønne standarder, for byplanlæggerne bag har valgt de mest bæredygtige og økonomisk fordelagtige løsninger med teknologi fra Danfoss.

— 10. februar 2015 Af Danfoss

Løsningerne holder forbruget af strøm, varme og køling i bygninger og forsyningssystemer nede på et minimum. Alle bygninger forsynes eksempelvis med fjernvarme, der genereres af kombinerede kraftvarmeværker. Kombinationen af varme og kraft sikrer, at den overskydende varme fra kraftværkerne bruges til at opvarme bygninger i HafenCity i stedet for at gå til spilde. På den måde kan 90 % af den primære energi udnyttes – et idégrundlag, der nemt kunne udvides til andre boligområder og byer. Sammenlignet med konventionel varmeforsyning baseret på fossile brændstoffer sparer man ca. 3,7 millioner euro i brændselsomkostninger og 14.000 ton CO2 hvert år. 

Fjernvarmen distribueres til bygninger i HafenCity via Danfoss understationer og systemer til varmt brugsvand, hvilket er med til at sikre, at hver eneste kilowatt energi bruges så effektivt som muligt. Bygningerne er også udstyret med andre teknologier fra Danfoss, der styrer varme- og kølesystemernes energiforbrug og sørger for et behageligt indeklima. 

Det hjælper alt sammen byen Hamborg med at realisere visionerne for HafenCity, samt målsætningen om at reducere udledningen af CO2 med 40 % inden 2020. 19 % af alle husstande i Hamborg får leveret fjernvarme, mens tallet i resten af Tyskland kun ligger på 13 %. Flere politikere har meldt ud, at man vil fortsætte med at udvide infrastrukturen til fjernvarme. Målet er, at yderligere 50.000 husstande skal være koblet på fjernvarmenettet inden 2020.

 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen