Energieffektiv russisk børnehave

Et energieffektivt projekt, der er unikt for det russiske forsyningsvæsen, blev iværksat i Tomsk i perioden 2011-2012 med byggeri og idriftsætning af Kindergarten No. 83. Projektet bærer navnet "Solskinspletten" og har bevirket, at børnehaven nu bliver forsynet 100 % med varme og varmt vand via geotermiske varmepumper fra Danfoss. Det betyder, at det er den første russiske børnehave, der er klassificeret i energiklasse A.

— 8. august 2014 Af Danfoss

Rent teknisk handler løsningen om at låne og konvertere den termiske energi, der findes i jorden. Der er blevet boret 24 brønde med en dybde på op til 100 meter rundt omkring bygningen. Herudover cirkulerer der omkring seks tons varmebærende materiale i kernekredsløbene. Varmepumper er med til at konvertere lavpotentiel jordenergi, så den kan bruges til forsyning af varmt vand og i varmesystemer.

De energibesparende løsninger, der er blevet anvendt til børnehavebyggeriet, forventes at reducere varmeudgifterne med 40-50 % sammenlignet med lignende faciliteter, der bruger konventionelle opvarmningsmetoder.

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen