Effektiv produktion af læskedrikke i Brasilien

Spaipa S/A – Indústria Brasileira de Bebidas (den brasilianske drikkevareindustri) fremstiller og distribuerer produkter fra Coca-Cola i delstaterne Paraná og São Paulo, samt Heineken i hele Brasilien.

— 7. august 2014 Af Danfoss

Takket være opgraderinger på det nye anlæg i Maringá har producenten øget sin kapacitet med 122 %, fra 353 millioner liter til 784 millioner liter om året. En del af denne opgradering var en specialtilpasset løsning fra Danfoss bestående af VLT® OneGearDrive til brug i transportbåndsystemet. 


I drikkevareindustrien er transportbåndene på et anlægs tappelinje ekstremt vigtige, fordi de skal kunne håndtere, at adskillige flasker samles på ét sted, samtidig med at de også skal sørge for at holde linjen kørende med en konstant rytme – specielt hvis en maskine af en eller anden grund stopper. Man kan levende forestille sig, hvad der ville ske, hvis et transportbånd med tusindvis af flasker pludselig gik i stå.

Spaipa ønskede løsninger, der kunne bidrage til at reducere vand- og energiforbruget og samtidig øge effektiviteten. Det fik de med hjælp fra Danfoss, som også sørgede for en løsning, der overholder alle føde- og drikkevareindustriens hygiejnemæssige krav.

Ud over at forbedre produktiviteten har løsningen også hjulpet Spaipa med at spare på de naturlige ressourcer, heriblandt en elektricitetsbesparelse på hele 25 % og en reducering af vandforbruget i forbindelse med rengøring af transportbåndene.

På meget kort tid har anlægget nedbragt omkostningerne til vedligeholdelse med imponerende 90 % og øget transportbåndenes driftsmæssige tilgængelighed med 8 timer pr. år, hvilket i sidste ende giver 300.000 ekstra flasker om året. Systemet byder desuden på endnu en vigtig egenskab, nemlig hygiejnisk design, som nu gør industrien i stand til at rense transportsystemer (bånd og motorer) fuldstændigt.

 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen