Produkter fra Danfoss i 100 % grønt supermarked i Norge

Supermarkedet REMA 1000 i Trondheim i Norge er ikke som de fleste andre dagligvareforretninger. Det er 100 % grønt og udstyret med en innovativ løsning fra Danfoss, der hjælper forretningen med at opnå energibesparelser på 30 %.

— 8. august 2014 Af Danfoss

REMA 1000 ligner umiddelbart et helt almindeligt supermarked, men her stopper enhver sammenligning: Forretningen har græs på taget, lufttæpper ved indgangen, fire 170 meter dybe energibrønde og særlige paneler monteret på ydersiden af bygningen for at sikre, at naturligt lys anvendes så effektivt som muligt inde i bygningen.

Og det vigtigste af det hele er, at REMA 1000 er grønt, når det gælder energibesparelser; supermarkedet har et helt nyt system til varmegenvinding baseret på CO2. Den grundlæggende idé bag den nye løsning er, at kølesystemet også fungerer som varmepumpe om vinteren og leverer køling til lufthåndteringsanlægget om sommeren. 

Den overskydende varme fra kølesystemet bruges til gulvvarme, til opvarmning af luften i ventilationsanlægget og til at holde fortovene fri for sne og is i de kolde norske vintre.

Løsningen hjælper supermarkedet med at reducere energiforbruget med 30 %.

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen