En robust løsning fylder 80 år

80 Years and Still Going Strong RT Presso- og termostater fra Danfoss spiller fortsat en vigtig rolle i markedet for tryk-og temperaturstyring

- 27. oktober 2017 Af DANFOSS

I 1937 var en isterning til en kold drink en sjældenhed og ren luksus. I dag er isterninger noget alle har adgang til takket være udviklingen af tryk- og temperaturstyring til køl gennem de seneste 80 år. Danfoss RT presso- og termostater har altid været en del af den udvikling, og i år kan den robuste styring fejre 80-års fødselsdag, som den foretrukne løsning til mange industri-, marine- og køleanlæg.

”Det er utroligt, hvordan en god opfindelse i et enkelt design kan få en så langvarig betydning for den industrielle udvikling. Tilbage i 1937 designede og producerede Mads Clausen den første RT for at understøtte de første skridt mod automatisk styring af varme og køl. Han havde ingen anelse om, at hans opfindelse stadig ville være en succes i det 21. århundrede. Når vi kigger fremad, synes der fortsat at være et marked for RT-presso- og termostater, selvom vi ser nye teknologier fortsat kommer til,” siger Key Account Manager, Ole Mikkelsen.

Fra dag ét har Danfoss RT været en driftssikker løsning til en lang række applikationer. Den findes i næsten 100 varianter, og styrer tryk fra -1 to 30 bar-1 til 30 bar og temperaturer fra -60 °C til 300 °C. 

 

 

Den sikreste løsning på markedet

Med moderne, automatiserede løsninger er pålidelig måling af tryk og temperatur afgørende for at beskytte både mennesker og udstyr. RT-serien har en uovertruffen historik som yderst præcise og modstandsdygtige produkter, der fungerer perfekt hver dag, selv under de mest krævende forhold.

Danfoss RT-serien bruges til utallige applikationer og er meget robust. Den kan modstå både fugt, støv og vibrationer, og RT-E-ATEX-varianten kan endda bruges i eksplosionszone 1 applikationer.

Komponenterne er afgørende i dampkedelanlæg og skibsmotorer, hvor sikkerhed og pålidelighed har højeste prioritet. RT-serien er TÜV-godkendt, fås med marinegodkendelser og fremstilles efter ISO/TS 16949-standarden. Endvidere er den klassificeret som Safety Integrity Level 2 (SIL2). 

 

 

Danfoss RT Switch

 

Anvendelsesformålene er mange - og der kommer flere til

RT-presso- og termostaten så dagens lys i slutningen af 1930'erne omkring det tidspunkt, hvor markedet for køle- og fryseanlæg begyndte at vokse. Samtidig begyndte olie- og gasbrændere til opvarmning af private hjem at have nye funktioner til automatisk indendørs temperaturregulering.

Fra den beskedne start har RT-serien gennemgået konstante forbedringer med et stadig bredere anvendelsesformål gennem de sidste 80 år. I dag har serien udviklet sig til at være en af de bredeste på markedet indenfor tryk og temperaturstyring.

Gennem årene har RT-presso- og termostaten fundet vej til nye brancher og applikationer, og takket være et enkelt design og uovertruffen driftssikkerhed er serien stadig den foretrukne løsning mange steder. 

 

 

Sociale medier

Danfoss IA er vores officielle kanal på de sociale medier. Bliv social, og deltag i vores samtale.

Vil du vide mere?

Er du blevet interesseret i vores produkter? Vil du gerne vide mere? Tag en snak med os! Send os en e-mail, og så vender en af vores Danfoss-eksperter tilbage til dig hurtigst muligt.

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen