Oplev et dansk design-ikon fra Danfoss til Århus Design Week

738_415_news_Danfoss_Eco_awards Først skrev radiatortermostaten Danfoss Eco™ sig ind i rækken af ikoniske designs og vandt People´s Choice til Danish Design Award, og nu har termostaten høstet den største internationale designpris og anerkendelse, en Red Dot, for sit brugervenlige design. Nu kan du opleve Danfoss Eco™ til Århus Design Week hos Salling ROOFTOP i Århus.

- 23. august 2018 Af Danfoss Varme

Ifølge European Building Automation and Controls Association sidder der 500 millioner gamle og ikke-regulerede termostater på radiatorer rundt om i de europæiske hjem. Heraf er mere end halvdelen af termostaterne mere end 20 år gamle. Derfor har Danfoss en klar mission med sit nye termostatdesign:

”I Danmark bruger vi mange penge på designmøbler, mens der i mange hjem og sommerhuse sidder millioner af gamle termostater, der kunne trænge til et nyt look og en bedre funktionalitet. Så vores opfordring er: Få nu skiftet de gamle termostater til nye, og vælg også gerne et godt design, så får du automatisk flere point på den positive side af miljøkontoen og et smukkere hjem. For omkring 250 kr. kan du udskifte din termostat med et design-ikon og spare op til 23% af varmeforbruget,” fortæller forretnings-udvikler for termostaterne i Danfoss, Morten Bjerg Kofod.

Forbrugerne i fokus
Danfoss Eco™ er udviklet i samarbejde med design people i Århus, hvor direktør Klaus Schroeder har været primus motor:  ”I udviklingsfasen har vi spurgt rigtigt mange forbrugere om deres holdning til betjening og design, for eksempel i  byggemarkeder i Danmark, Tyskland og Polen. Forbrugernes feedback er blevet anvendt til videreudvikling af termostaten og app’en.”

75 års erfaring med termostater
I år markerer Danfoss 75-året for termostaterne, for  i 1943 opfandt grundlæggeren af Danfoss, Mads Clausen, verdens første radiatortermostat. ”Det er en styrke for Danfoss at have så mange år på banen og der er masser af Danfoss DNA i Eco-termostaten,” fortæller Morten Bjerg Kofod.

Mads Clausen udviklede den intuitive drejebevægelse på termostaten, og den er nu overført til den helt nye termostat, men i stedet for at indstille den fysiske termostat, kan du også indstille den via en app på din iPad eller mobiltelefon.

”At termostaten kan styres via en app er smart, men ikke den primære årsag til de flotte priser som Danish Design Award og en Red Dot. Det smarte ligger i det brugervenlige design. For eksempel, er det et ekstra plus, at at du selv kan udskifte din gamle termostat med Eco fra Danfoss på små 30 sekunder,” fortæller Klaus Schroeder.

Aarhus Design Week er et samarbejde mellem Business by Design, DESIGNSALON og Design Denmark og fra d. 23. - 30. august bliver der sat fokus på det ypperste indenfor dansk design på Salling ROOFTOP i Århus.

D. 29. august kan du møde Morten Bjerg Kofod kl. 15-19 på Salling ROOFTOP, hvor han fortæller om design-ikonet Danfoss Eco™.  Der er gratis entré.

 For yderligere information:

Kommunikationsrådgiver Trine Kiær trki@danfoss.com + 45 51 71 83 40

 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen