Urban Rigger kan være med til at knuse bolignøden

Urban Rigger Med 180.000 mennesker, som hver dag rykker mod verdens byer, intensiveres jagten på at løse boligproblemerne. Det handler ikke bare om at bygge flere boliger; de skal også være attraktive, effektive og bæredygtige. Urban Rigger kan være en del af løsningen.

- 5. september 2017 Af Danfoss

Studerende er ofte blandt de første til at opleve udfordringen med at finde et sted at bo. Nye i byen, med lav indkomst, har de ofte svært ved at skaffe en bolig, der er til at betale. Den stigende urbanisering betyder, at alene Europas største byer vil mangle mere end fire millioner sengepladser i 2025. 

Urban Rigger er et eksempel på, hvordan arkitekter og ingeniører sammen kan skabe en forskel i de voksende byer. Eksempelvis ved at bygge på vand i stedet for land. De flydende studieboliger er udviklet af Kim Loudrup fra Udvikling Danmark, arkitekt Bjarke Ingels fra BIG og virksomheder som Danfoss. 

Urban Rigger er et ambitiøst bud på at møde udfordringen med at skaffe boliger til studerende. Den er lavet af genanvendte skibscontainere. Prototypen, der stod klar i sommeren 2016, ligger i Københavns Havn, og der er indgået kontrakter om flere hundrede Urban Rigger studieboliger i Frankrig og Sverige. 

”Som det ultimative symbol på bæredygtig livsnydelse kan de studerende tage et langt, varmt bad uden at skamme sig”, siger Bjarke Ingels, stifter og kreativ partner i BIG, om Urban Rigger. 

”I dag er bæredygtighed stort set bare et andet ord for sund fornuft, eller at gøre tingene praktisk og smart. Virksomheder som Danfoss er pionerer inden for innovation og har gjort den mest banebrydende teknologi tilgængelig”, tilføjer Bjarke Ingels. 

Minimalt CO2-aftryk

Danfoss har spillet en vigtig rolle med at udvikle Urban Riggerens varme- og ventilationssystemer. Teknologier som varmepumper, gulvvarme og varmegenvinding gennem ventilationen sikrer et ideelt indeklima, mens riggeren udleder en minimal mængde CO2.

Urban Riggerens varmepumpe er en effektiv, økonomisk og klimavenlig løsning, der anvender havvandet omkring riggeren som en gratis og ren varmekilde. Varmepumpen sikrer, at 75 procent af energien til at opvarme boligen hentes fra havet. Kombineret med solceller betyder det, at Danfoss 13 KW varmepumpen bruger meget lidt elektricitet. Oveni sikrer riggerens ventilationssystem, at boligen har en konstant gennemstrømning af ren og frisk luft – mens det minimerer varmetabet med op til 95 procent. 

Vi forbinder som regel bygninger med landjorden, men måske kan de urbane vandområder være med til at løse verdens voksende bolignød. Potentialet er klart.

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sikrer vi friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen