Regnskab for 1.-3. kvartal 2018

Danfoss driver fortsat stærk vækst

Regnskab for 1.-3. kvartal 2018 Globale megatrends som digitalisering, elektrificering og løsninger på klimaforandringer skaber efterspørgsel på Danfoss teknologi.

- 1. november 2018 Af Danfoss A/S

I årets første ni måneder voksede omsætningen med 202 millioner euro til 4.569 millioner euro – en vækst på 8 % i lokal valuta. Den højere toplinje løftede indtjeningen (EBIT) med 11 % til 549 millioner euro, og nettoresultatet blev forbedret med 48 millioner euro til 374 millioner euro. Samtidig har koncernen fortsat sine betydelige investeringer i vækstinitiativer og digitalisering, senest med to teknologiopkøb af Artemis Intelligent Power og AXCO-Motors.

”Det stigende fokus på at løse klimaforandringer gør vores energieffektive teknologier mere relevante end nogensinde før. Samtidig efterspørger vores kunder i stigende grad mere intelligente systemer til for eksempel bygninger og supermarkeder, der ved hjælp af vores avancerede digitale løsninger bruger mindre energi og formindsker risikoen for tab af fødevarer," siger Kim Fausing, koncernchef og CEO.

Fremgangen har været bredt funderet, dog primært drevet af høj vækst på de store markeder i Nordamerika, Europa og Kina. Med et højt investeringsniveau i infrastruktur i USA har særligt Danfoss’ nordamerikanske forretning over de seneste kvartaler opbygget et solidt momentum. Især forretningssegmentet Danfoss Power Solutions, der producerer hydraulik, styring og andre digitale løsninger til off-highway-køretøjer, har oplevet en høj efterspørgsel i USA. Opsvinget i den globale økonomi har medført højere råvarepriser, hvilket i kombination med nye toldsatser betyder, at Danfoss også løfter sine priser.

Trods det solide vækst-momentum på tværs af Danfoss indikerer de seneste måneder, at usikkerheden på flere markeder er blevet større som følge af de nuværende geopolitiske forhold, og det begynder at forplante sig som udskydelse af projekter og en afdæmpning i efterspørgslen. 

”Alt i alt har vi leveret god vækst i de første ni måneder af 2018, og vi fastholder vores forventninger til året. Men med de skyer, som vi ser i horisonten er sigtbarheden blevet dårligere. Det skyldes primært den tiltagende handelskonflikt mellem USA og Kina og øget usikkerhed flere steder i verden. Men samtidig er de globale megatrends så stærke og relevansen af vores løsninger så stor, at vi fastholder vores langsigtede fokus på at styrke Danfoss, og vi vil fortsat investere i vækstinitiativer og ny teknologi for at skabe det bedst mulige grundlag for vækst fremover.” 

Nøgletal fra 1.-3. kvartal 2018:

  • Omsætningen steg med 5% til 4.569 millioner euro (1.-3. kvartal 2017: 4.367 millioner euro), hvilket svarer til en vækst på 8 % i lokal valuta.
  • Resultatet af primær drift (EBIT) steg med 11% til 549 millioner euro (1.-3. kvartal 2017: 493 millioner euro). EBIT-marginen blev 12,0 % (1.-3. kvartal 2017: 11,3 %).
  • Nettoresultatet steg med 15% til 374 millioner euro (1.-3 kvartal 2017: 326 millioner euro).

Forventninger til 2018 fastholdes
Vi forventer at fastholde eller udbygge vores markedsandele og samtidig fastholde en profitabilitet målt som margin på niveau med 2017 efter betydelige investeringer i digitalisering.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: +45 70 20 44 88

Relevante links:
https://www.danfoss.com/en/about-danfoss/company/financials/

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sikrer vi friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen