Koncernchef, Niels B. Christiansen, forlader Danfoss. COO, Kim Fausing bliver ny koncernchef

CEO Niele B Christiansen and COO Kim Fausing Efter ni år i spidsen for Danfoss med markante resultater i alle dele af forretningen har koncernchef Niels B. Christiansen besluttet at forlade Danfoss.

- 22. marts 2017 Af Danfoss

Det sker den 1. juli, hvor COO Kim Fausing, som de seneste ni år har dannet makkerpar med Niels B. Christiansen i koncernledelsen, bliver ny CEO.

Fra bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen lyder en stor tak til Niels B. Christiansen.

”Jeg har stor forståelse for Niels’ beslutning. At en topchef efter 12 år ønsker nye udfordringer er kun naturligt og sundt, og Niels’ mission i Danfoss er fuldført til topkarakter. Alle finansielle resultater peger den rigtige retning, fundamentet er stærkt og leverer konstante forbedringer, strategien for den digitale transformation er lagt, væksten har fået fat og organisationen er i storform både hvad angår motivation, kompetencer og eksekveringsevne. På såvel egne som bestyrelsens vegne lyder en stor tak til Niels for fremragende lederskab af Danfoss. Samtidig er jeg glad for, at vi har en særdeles kompetent efterfølger i Kim Fausing, der de seneste ni år også har været en markant drivkraft i Danfoss positive udvikling. Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Kim i hans nye rolle,” siger Jørgen Mads Clausen.

Niels B. Christiansen siger farvel med stolthed over de resultater, der er skabt.

”Både personligt og professionelt har det været en stor fornøjelse at stå i spidsen for Danfoss. Vi har fokuseret forretningen, optimeret maskinrummet og skabt den finansielle styrke, der nu gør os i stand til at generere vækst og investere i digitalisering. Det har været en kæmpe holdindsats at gennemføre så fundamentale forandringer. Alle, som har været med på rejsen, har grund til at være stolte. Jeg ved, jeg vil komme til at savne det fantastiske team i Danfoss, men også at jeg overleverer en stærk virksomhed i bedste form og i gode hænder. Tidspunktet er rigtigt nu – både for Danfoss og for mig. Jeg er klar til nye udfordringer, men hvad det bliver, har jeg ikke besluttet endnu,” siger Niels B. Christiansen

Kim Fausing ved hvad han går ind til og brænder for opgaven:

”Jeg har følt mig hjemme i Danfoss fra første dag, og det bliver en spændende udfordring at tage stafetten videre. Retningen er lagt ud – den har vi i ledelsen sammen defineret, og det er den, vi fortsat vil følge. Vi har et uhyre stærkt fundament, forretningen vokser, og det fremtidige potentiale er stort. Så jeg glæder mig meget til den nye opgave, som jeg går til med stor respekt. Og jeg ser frem til at fortsætte med at udvikle Danfoss i samarbejde med vores stærke team og bestyrelsen,” siger Kim Fausing.

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sørger vi for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.


Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen