Halvårsregnskab 2016: Vækst driver stærkt halvårsresultat i Danfoss

- 25. august 2016 Af DANFOSS

Danfoss Koncernen følger et godt 1. kvartal op med et endnu bedre 2. kvartal og leverer et stærkt halvårsresultat med en voksende toplinje og markant forbedret indtjening. Koncernens samlede omsætning i første halvår blev DKK 19,4 mia. mod DKK 19,2 mia. i samme periode sidste år, svarende til en vækst på 4 % i lokal valuta. Indtjeningen (EBIT) blev løftet med 18 % og landede på DKK 2,2 mia.

”Vi er meget tilfredse med vores første halvår, hvor væksten i omsætningen trækker indtjeningen op. Vores målrettede vækstinitiativer, investeringer i innovation og det vedholdende fokus på vores konkurrenceevne driver de gode resultater og har trukket vores markedsandel i en positiv retning. Det giver os mulighed for at sætte endnu mere kraft bag vækstinitiativerne og i særdeleshed den digitale transformation, vi har sat i gang,” siger koncernchef & CEO Niels B. Christiansen.

De forbedrede resultater i første halvår skyldes blandt andet fremgang på Danfoss’ største markeder, herunder Europa og Kina, hvor efterspørgslen på energieffektivitet og mere klimavenlige løsninger er med til at drive en stigende omsætning. Danfoss Koncernens fire forretningssegmenter leverede alle vækst i omsætningen i lokal valuta i årets første seks måneder. Særligt Danfoss Cooling og Danfoss Heating løftede omsætningen og leverede markant forbedret indtjening.

”Vi står rigtig stærkt i markedet, og vi ser positive tendenser på nogle af vores største markeder. Smarte og effektive energisystemer kommer stadig højere på dagsordenen mange steder i verden, og det har en tydelig positiv effekt på efterspørgslen på innovative løsninger, som vi kan levere,” siger Niels B. Christiansen.

Nøgletal fra første halvår 2016:

 

  • Omsætningen blev DKK 19,4 mia. mod DKK 19,2 mia. i samme periode sidste år, hvilket svarer til en vækst på 4 % i lokal valuta.
  • Resultat af primær drift (EBIT) blev DKK 2,2 mia. mod DKK 1,9 mia. i samme periode sidste år, hvilket svarer til en fremgang på 18 %. EBIT-margin blev 11,4 % mod 9,7 % i samme periode sidste år.
  • Frit cash flow før M&A blev DKK 976 mio. mod DKK 686 mio. sidste år.
Forventninger til 2016 fastholdes:
Vi forventer at fastholde eller udbygge vores markedsandele og samtidig fastholde en EBIT-margin på niveau med 2015.

Mere information:
Danfoss Media Relations: tlf.: +45 70 20 44 88

 

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sikrer vi friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen