Europas bygninger gemmer på tusindvis af danske job

HafenCity, Tyskland Ny rapport viser, at EU’s bygninger indeholder et enormt potentiale, når det gælder energieffektivitet. Vi har teknologien til at indfri mulighederne gemt bag beton, glas og stål – og skabe massive besparelser, tusinder af arbejdspladser og bedre bygninger for os alle.

- 28. marts 2017 Af Danfoss

De europæiske bygninger rummer gigantiske muligheder, hvis man forbedrer styringen af bygningernes energiforsyning: 500 milliarder kroner i besparelser på EU-borgernes årlige energiregninger i 2030 og en reduktion i CO2-udledningerne på 156 megaton – svarende til 82 millioner bilers CO2-udledning. Det viser en ny rapport, som netop er udgivet af energirådgivervirksomheden Ecofys i samarbejde med Danfoss.

Indfrier vi potentialet i at energirenovere den europæiske bygningsmasse, ligger der i 2030 en dansk gevinst på 27 milliarder kroner og 9,000 nye arbejdspladser i energieffektive løsninger og rådgivning.

Vi bruger det meste af vores tid i bygninger, og bygningerne bruger derfor en masse af vores energi. Hovedparten af de store mængder energi bruges til at holde det rette indeklima i varme-, køle- og ventilationssystemer. Samlet set kendt som det tekniske byggesystem.

Når systemerne ikke fungerer optimalt, spilder de vores energi og penge og skader vores miljø og helbred. Men vi har teknologierne til at forhindre det i at ske gennem vedvarende energiforbedringer.

”Vi har alle teknologierne til at gøre vores bygninger smarte. Resultaterne i den nye Ecofys-rapport viser, at vi ved at optimere energiforsyningen i bygningerne og satse på især digitalisering, kan nå 15 procent af EU’s 2030-mål om energieffektivitet. Det er nødvendigt med politisk opbakning for at fjerne forhindringer og accelerere udviklingen og størrelsen af investeringer. Det vil sende de rette markedssignaler for innovation, jobs og bæredygtig vækst”, siger Andre Borouchaki, Senior Vice President og CTO hos Danfoss.

Beregninger baseret på World Resources Institutes rapport Accelerating Building Efficiency fra 2016 viser, at når man 15 procent af EU’s 2030-mål om energieffektivitet, vil det skabe 300,000 nye, europæiske jobs.
Og de 500 milliarder kroner, som vi hvert år kan spare, hovedsagelig fordi vi ikke behøver importere gas fra tredjelande, kan vi i stedet investere i Europa og skabe bedre rammer for EU-borgere.

Den eneste måde, som man virkelig kan forbedre bygningernes energieffektivitet er ved at fokusere på de bygninger, der allerede findes. 9 ud af 10 eksisterende bygninger i EU vil fortsat stå, når vi runder 2050. Renovering af vores eksisterende bygningsmasse betaler sig bedre, end de fleste tror. Investeringsomkostningerne for basale forbedringer af energisystemerne i en bygning er lave, og tilbagebetalingstiden er to år.

”Den vedvarende optimering af energiforbruget i tekniske byggesystemer i eksisterende bygninger over hele Europa bør begynde nu”, siger dr. Andreas Hermelink, Associate Director hos Ecofys, der er en del af Navigant.
”Vi taler om tiltag, som man ikke kommer til at fortryde, og som hurtigt kan levere en meget markant reducering af energiforbruget, energiregningen og CO2-udledningen. Revisionen af Direktivet om bygningers energimæssige ydeevne (EPBD) burde give et stærkt og effektivt skub for at udløse det fulde omkostningseffektive sparepotentiale i tekniske byggesystemer”.

 

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

Link til rapport m.m.: Se nedenfor

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sørger vi for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med flere end 26.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.


Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen