Den alsiske kæmpe har rejst sig

Hotel Alsik Med Alsik-hotellet tager Bitten & Mads Clausens Fond sammen med PFA Pension det hidtil største skridt i realiseringen af stjernearkitekten Frank Gehrys masterplan, der transformerer Sønderborgs gamle industrihavn til en bydel med enestående arkitektur. Den 12. april var der rejsegilde.

- 13. april 2018 Af Danfoss

En arkitektonisk kæmpe har rejst sig på Als. Med sine 70 meter fordelt på 19 etager har Sønderborgs nye vartegn, Alsik, nået toppen og rager op over Nordeuropa i mere end én forstand. Alsik bliver regionens største fire-stjernede konference- og forretningshotel med Danmarks største spa- og wellnessområde på 4.500 kvadratmeter.

Hotellet opføres af PFA Pension og Bitten & Mads Clausens Fond, ejerfonden bag Danfoss A/S, og er tegnet af Henning Larsen Architects, der blandt andet står bag Operaen i København. Rejsegildet på Alsik fandt sted 12. april og markerer det hidtil største skridt i realiseringen af den masterplan, som den amerikanske arkitekt Frank Gehry udarbejdede i 2006 for transformationen af Sønderborgs gamle industrihavn til en ny bydel med enestående arkitektur. Masterplanen blev sat i værk i 2009, og på under ti år er langt hovedparten af projekterne realiseret. Bydelen har endda fået sit helt eget navn: Byens Havn.

”Det er en stor glæde, at vi med Alsik kan være med at skrive et nyt kapitel i Sønderborgs lange historie. Alsik vil åbne havnen op, skabe liv ved vandet og samtidig byde på en enestående udsigt, hvor man fra en udsigtsetage, 64 meter over havet, vil kunne se hvordan Alssund, skråningerne og landskabet omkranser Sønderborg. Som arkitekt har det været dybt inspirerende, at visionen bag Alsik og havneområdet generelt emmer af regional dedikation og skabertrang til at udvikle Sønderborg,” siger Louis Becker, arkitekten bag byggeriet.

“Med hotelprojektet viser vi, at vi sammen med kommunen - og PFA som medinvestor - har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet,” siger Peter Mads Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond.

Første spadestik til hotellet blev taget 13. november 2015, Alsik åbner efter planen i marts 2019.

Fakta: Alsik

Alsik har nået sin fulde højde, sidste etage færdiggøres netop nu. Hoteltårnet står dermed 70 meter fordelt på 19 etager inklusive stueetage. Under jorden er der yderligere en fuld etage.

Alsik bliver det første RIMC Hotel i Danmark. Den tyske kæde tæller flere end 50 hoteller i 12 lande. Direktør for Alsik bliver Irmela Heinsius, der har 30 års erfaring fra den international hotelbranche.

Med Alsik sker der op mod en fordobling af hotelkapaciteten i Sønderborg.

Der planlægges et åbent hus-arrangement for alle interesserede i sensommeren 2018.

Se mere information på: www.bmcfond.dk/alsik

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sikrer vi friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen