Danfoss vil halvere sit energiforbrug

Den globale opvarmning skal bremses, og ifølge det internationale energiagentur kan energieffektivitet stå for 38% af den nødvendige reduktion af drivhusgasser. Danfoss leverer nogle af de mest innovative løsninger til at spare på energien og accelerer nu også sin egen indsats med nye ambitiøse klimamål.

- 3. november 2015 Af Danfoss

Industri og bygninger står for størstedelen af verdens energiforbrug, og potentialet for at skære ned på det er tilsvarende enormt. Danfoss vil gerne være med til at gå forrest og har opsat nye ambitiøse mål her forud for COP21 klimatopmødet i Paris. I 2030 planlægger koncernen at bruge halvt så meget energi på at drive sin forretning, og energien, virksomheden bruger, skal udlede halvt så meget CO2.

Koncernchef Niels B. Christiansen siger: ”Verden over leverer vi nogle af de mest innovative og effektive teknologier til at spare på energien og hjælper derigennem byer og virksomheder med at nå deres mål. Nu intensiverer vi også vores egen indsats med en ny ambitiøs klimastrategi, der bygger videre på det, vi allerede har gjort og opnået. Vi ser det som en naturlig del af at gå forrest på klimaområdet.”

Danfoss er allerede godt på vej mod målene. Fra 2007 til 2014 er koncernens omsætning steget med 55%, mens energiforbruget i forhold til salget er faldet med 29%. Danfoss har blandt andet kørt energispare-projekter i de største fabrikker globalt, der typisk skærer forbruget til driften af bygningerne med 25-30%. På fabrikken i Nordborg er gasforbruget blevet reduceret med 20%, og der er basis for energibesparelser på op mod 40%. Besparelserne opnås primært ved at optimere anlæggene til ventilation, varme og køling med Danfoss’ egne produkter.

Baseret på de gode erfaringer intensiverer Danfoss nu indsatsen med at energioptimere virksomhedens bygninger kloden rundt. Oveni vil processerne på produktionslinjerne blive gået systematisk igennem for at skære energiforbruget yderligere.

Danfoss vil også forsætte indsatsen med at introducere grønne energikilder. I 2013 opstillede Danfoss for eksempel nordens nok største solcellepark ved sit hovedkvarter i Nordborg, der producerer strøm svarende til årsforbruget i 400 enfamiliehuse og har en samlet kapacitet på 2 MW. Et 1MW solcelleanlæg blev også sidste år taget i brug ved Danfoss’ nye campus i Indien. Det nye campus har i øvrigt fået den internationale LEED platin-rating, der certificerer det som et grønt og bæredygtigt bygningskompleks. En lang række af Danfoss’ egne produkter er installeret for at spare på energien.


Fakta om de nye klimamål:

  • Målet er at halvere energiintensiteten fra 24 MWh for hver million kroner salg i 2007 til 12 i 2030.
  • Samtidig skal mængden af energi, virksomheden bruger, kun udlede den halve mængde CO2. I 2007 udledte Danfoss 320kg CO2 per brugt MWh energi. I 2030 må det maksimalt være 160. 
  • Planen er, at energiintensiteten i Danfoss allerede fra 2017 og frem falder tre procent årligt, udledningen af CO2 per brugt MWh energi fem procent.

 

 


Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige løsninger. Vores produkter og serviceydelser bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vi er også aktive inden for vedvarende energi og infrastruktur til fjernvarme i byer. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss globalt førende med flere end 25.000 medarbejdere og salg i mere end 100 lande. Vi er fortsat ejet privat af grundlæggerens familie. Læs mere om os på www.danfoss.com.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen