Danfoss Semco vinder DI’s produktpris

Danfoss Semco, der er globalt førende inden for avanceret brandbekæmpelsesudstyr, er blevet tildelt årets produktpris fra Dansk Industri. Prisen vinder de for at have udviklet en særlig innovativ dyse, der ved hjælp af vand under tryk kan slukke brande med maksimal effekt og minimal risiko.

- 30. september 2015 Af Danfoss

Vinderproduktet hedder ”SEM-SAFE Bilge-dysen”, og bag dette navn gemmer sig et innovativt produkt, der på enkel vis løser mange af de udfordringer, man har, når der opstår brand i maskinrummet på et skib.
På de fleste skibe slukkes brande i dag med skum eller CO2. Begge metoder er forbundet med vanskelligheder. CO2 er en giftig gasart, som medfører tidskrævende evakuering af personalet, mens skumslukning kræver flere dages rengøring efterfølgende. Ved at bruge Danfoss Semcos dyse undgår man disse problemer.

”Vi er meget stolte af, at DI anerkender os for arbejdet med udvikling af dysen. For selvom det lyder enkelt at slukke en brand med vandtåge, så er det her et ret enestående stykke innovation. Vi gør det muligt at bekæmpe brande både sikkert og effektivt, samtidig med at man undgår problemerne ved den gammeldags måde at slukke brande på. Det foregår uden spor af fare for personalet. De skal sådan set bare tage tørt tøj på bagefter, og så vil skibet typisk være klar til at sejle videre,” fortæller Tom Bjerg Lauritzen, der er adm. direktør hos Danfoss Semco.

På landjorden oplever Danfoss Semco også succes. Muligheden for at kunne slukke brande effektivt uden at udgøre en sundhedsfare for mennesker i nærheden har blandt andet betydet, at det kommende supersygehus ved Skejby bliver sikret af Danfoss Semco. Løsningen er en verdensnyhed på flere måder. For det første bliver det med i alt 30.000 dyser hele tre gange så stort som verdens hidtil største vandtågeinstallation. Derudover bliver det første sted i verden, hvor så stor en bygning kan sikres med kun én type brandslukningssystem.

På det europæiske marked for såkaldte vandtåge-systemer til brandsikring af bygninger har Danfoss-Semco tocifrede vækstrater. I Kina har man også fået godt fodfæste gennem tæt samarbejde med et netværk af partnere. Kina er i dag virksomhedens største enkeltmarked.

DI uddeler årligt prisen til virksomheder, der i særlig grad evner at udvikle fremragende kundeløsninger. I år var fem virksomheder nomiret. Prisen til Danfoss Semco blev overrakt af DI’s formand Lars Mikkelgaard-Jensen på DI Topmødet.

 

Mere information:
Danfoss Media Relations, tlf. : 70 20 44 88
Adm. direktør hos Danfoss Semco, Tom Bjerg Lauritzen, tlf.: 26 20 19 62

 

Danfoss Semco A/S er en global spiller inden for salg, udvikling og produktion af fast installerede systemer til brandbekæmpelse. Selskabet arbejder inden for fire forretningsområder: Beskyttelse af skibe med vandtåge systemer, beskyttelse af skibe med CO2 og andre medier, beskyttelse af ejendomme og industrielle anlæg med vandtåge samt servicering af systemer. Selskabet har kontorer i Odense og Tianjin, Kina.
Læs mere om Danfoss Semco på www.danfoss-semco.com

 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen