Danfoss leverer høj vækst i første kvartal

Danfoss kom stærkt fra start i 2017 med en vækst på 13% og skruer op for investeringer i digitalisering.

- 10. maj 2017 Af Danfoss

Danfoss fortsætter fremgangen i årets første tre måneder og har øget både salg og indtjening. Omsætningen er vokset med 1,3 mia. kr. til 10,7 mia. kr. – en vækst på 13%, hvilket svarer til 11% i lokal valuta. Den øgede omsætning har løftet indtjeningen (EBIT) med 7% til 1,0 mia. kr., mens nettoresultatet er vokset med 12% til 691 mio. kr. Cash flow fra driften steg med 20% til 528 mio. kr.

”Vi holder fast i de gode takter og har fået en stærk start på året. Vi tager markedsandele og vokser over markederne og den globale økonomi generelt. Vi ser, at vores vækstinitiativer virker, og vi har investeret i både nye virksomheder, innovation og udvikling af nye, digitale løsninger til gavn for vores kunder. Så det er en stærk kombination af organisk vækst og effekten af vores opkøb, der driver væksten,” siger koncernchef Niels B. Christiansen.

Koncernens fremgang er bredt funderet på tværs af koncernens markeder, herunder Danfoss’ to største markeder, Europa og Nordamerika, men det er især stigende omsætning i BRIK-landene, der har drevet omsætningen op i årets første måneder. Indien har længe leveret høje, tocifrede vækstrater, og i kraft af markant stigende efterspørgsel på energieffektive teknologier er væksten i Kina steget og nået op på samme høje niveau. Samtidig er der tegn på bedring af markedsforholdene i Brasilien og Rusland, som begge har været ramt af økonomisk afmatning.

Nøgletal fra første kvartal 2017

  • Omsætningen steg med 13% til 10,7 mia. kr. (Q1 2016: 9,4 mia. kr.), hvilket svarer til en vækst på 11% i lokal valuta.
  • Resultatet af primær drift (EBIT) steg med 7% til 1,0 mia. kr. (Q1 2016: 971 mio. kr.). EBIT-margin blev 9,7% (Q1 2016: 10,3%).
Forventninger til 2017 bekræftes
Vi forventer fortsat at fastholde eller udbygge vores markedsandele og samtidig fastholde en profitabilitet målt som margin på niveau med 2016 efter betydelige investeringer i digitalisering.

Mere information:
Danfoss Media Relations: tlf.: +45 70 20 44 88

 

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sørger vi for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.


Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen