Danfoss ikon fylder 75 år

738x415_Eco_75-years-with-thermostat

Danfoss udviklede radiatortermostaten i 1943 og har siden produceret cirka 350 millioner eksemplarer af det ikoniske produkt.

Radiatortermostaten har givet millioner af mennesker kontrol over varmen i deres hjem. Danfoss’ ikoniske opfindelse fylder 75 år – mere relevant end nogensinde.

- 31. august 2018 Af Danfoss

I 1943 opfandt grundlæggeren af Danfoss, Mads Clausen, verdens første radiatortermostat. 75 år senere er det ikoniske produkt mere relevant end nogensinde for en verden, der forsøger at styre temperaturen.
Alene i Europa findes mere end 500 millioner radiatorer med manuelle og ikke-regulerede ventiler. Hvis man installerede radiatortermostater på dem alle, ville europæerne kunne spare 12 milliarder euro og 130 TWh energi om året. Opgraderingen ville nedbringe Europas årlige CO2-udledning med 29 millioner tons - og investeringen ville have tjent sig ind på bare to år. Det viser en rapport fra European Building Automation Controls Association.
Alle kender den, du har den måske derhjemme. Radiatortermostaten er Danfoss’ DNA og det mest synlige eksempel på, at vores teknologier sætter verden i stand til at få mere - ud af mindre.
”Den første prototype på verdens første radiatortermostat blev afprøvet på min fars kontor. Det blev startskuddet til verdens første termostatiske ventil til styring af temperaturen i en stue. Den egentlige markedsføring begyndte i 1952, hvor radiatortermostaten blev lanceret som et apparat, der sparer penge og gør opholdet i centralopvarmede lokaler behageligere, og så gik det ellers ud over stepperne,” fortæller Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss.
Produktet blev patenteret og bragte Danfoss i førerpositionen, da radiatortermostaten blev sat i masseproduktion. Danfoss har siden 1943 produceret cirka 350 millioner eksemplarer af ikonet. Seneste version er den intelligente radiatortermostat Danfoss Eco™ - der har vundet de prestigefyldte designpriser Ret Dot og Danish Design Award.
”Det er en styrke for Danfoss at have været på markedet i så mange år, og der er masser af Danfoss DNA og kulturarv også i vores helt nye elektroniske termostater. Mads Clausen udviklede den førende teknologi i varmestyringen og den intuitive drejebevægelse på termostaten, der gør den nem at betjene. Den viden og teknologi har vi nu overført til vores helt nye elektroniske termostater. På den måde følger vi med udviklingen helt i tråd med forbrugernes ønsker,” siger Anders Barkholt, Vice President, Danfoss Radiator Thermostats.Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sikrer vi friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen