Danfoss er tæt på at halvere CO2-udledningen

Danfoss har på ti år formået at skære næsten halvdelen af virksomhedens udledning af kuldioxid fra fabrikkerne i Nordborg og Gråsten. Danfoss har på ti år formået at skære næsten halvdelen af virksomhedens udledning af kuldioxid fra fabrikkerne i Nordborg og Gråsten.

- 9. maj 2017 Af

Det er lykkedes Danfoss at skære 45 procent af CO2-udledningen på fabrikkerne i Nordborg og Gråsten. Virksomheden står dermed godt rustet til at indfri sin del af ProjectZero-visionen om at gøre Sønderborg-området CO2-neutralt inden 2029.

Siden ProjectZero startede for ti år siden, har Danfoss reduceret CO2-udslippet fra faciliteterne i Nordborg og Gråsten med 26.000 ton. Danfoss træder dermed et skridt nærmere sine to klimamål for 2030: At halvere energiforbruget per omsætningskrone og halvere CO2-udledningen i den energi man anvender.
Med CO2-reduktionen placerer Danfoss sig i førerfeltet for ProjectZero, der samlet set har formået at nedbringe Sønderborg-områdets CO2-belastning med 35 procent siden 2007.
Flemming Lynge Nielsen, Sustainability Director hos Danfoss, forklarer, at virksomheden har været en del af ProjectZero siden starten og forbliver stålsat:
”Til og med 2020 vil vi fokusere kraftigt på at reducere den mængde energi, vi bruger. Vi vil gøre det ved at komme så langt som overhovedet muligt med det, vi er specialister i, at gøre mere med stadig mindre. Fra 2020 vil vi også rette vores fokus mod at reducere CO2-udledningen fra den energi, vi bruger, og køb af grøn strøm kan blive ét at midlerne til at nå målet. Vi ønsker at løse vores del af opgaven med at indfri ProjectZero-visionen.”
Administrerende direktør for ProjectZero, Peter Rathje, glæder sig over Danfoss’ resultatet og engagement:
”Det er helt afgørende for ProjectZero-visionens realisering, at Danfoss spiller aktivt med og inspirerer andre virksomheder.”
En væsentlig årsag til, at det er lykkedes at reducere CO2-udledningen fra Danfoss i Gråsten er, at man er gået over til at anvende grøn fjernvarme i stedet for naturgas til opvarmning. Det forventes også, at faciliteterne Nordborg skal overgå til grøn fjernvarme.
Hovedkvarteret i Nordborg har dog allerede leveret solide resultater på at sænke energiforbruget og dermed CO2-udledningen. På fire år er CO2-udledningen fra Industriparken halveret, og der er i samme periode skåret 25 millioner kroner af varmeregningen. Det er sket ved at satse på energieffektivitet og omstilling til grøn overskudsvarme. Man genvinder varmen fra fabrikkerne, og det betyder, at næsten 20 procent af varmeforbruget på Danfoss i Nordborg i dag dækkes af overskudsvarme.
Og de stærke resultater fra 2016 fortsætter. Varmeforbruget på Danfoss i Nordborg og Gråsten faldt i første kvartal af 2017 med hele 18 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Danfoss klimastrategi
Danfoss iværksatte i 2015 sin globale ”Klimastrategi 2030”. Med strategien ønsker Danfoss at reducere koncernens energiintensitet og CO2-intensitet med 50 procent inden 2030. Det skal ske gennem globale energispareprojekter, adfærdsændringer og grønne energikilder. De nuværende projekter skal de næste få år skære 30 procent af energiforbruget på Danfoss’ 27 største fabrikker verden rundt.
På verdensplan lykkedes det i 2016 Danfoss at sænke det totale energiforbrug, samtidig med at koncernen hævede sin nettoomsætning. Danfoss bruges i dag 40 procent mindre energi for hver omsat krone end i 2007.
Uden for hovedkvarteret i Nordborg har Danfoss etableret en solcellepark, som producerer 2 MW strøm – eller hvad der svarer til 400 parcelhuses årlige forbrug.Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

 

Relevante links herunder:

 

Danfoss udvikler teknologier, der er med til at gøre verden bedre, smartere og mere effektiv. I de voksende byer sørger vi for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer samtidig med, at vi imødekommer behovet for energieffektiv infrastruktur, forbundne systemer og integration af vedvarende energi. Vores løsninger bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande. Vi er ejet privat af grundlæggerens familie.


Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen