Danfoss køber danske Sondex

SondexDanfoss Med købet af Sondex styrker Danfoss sin position på det globale marked for varmeoverførsel

- 8. juli 2016 Af DANFOSS

Danfoss og Sondex har indgået aftale om, at Danfoss køber det privatejede Sondex Holding A/S. Sondex er en førende global spiller på markedet for varmeoverførselsteknologier, hvor virksomheden udvikler, producerer og sælger pladevarmevekslere. Dermed passer Sondex godt ind i Danfoss’ varmeforretning, Danfoss Heating, og købet af Sondex understøtter koncernens strategiske fokus på at opbygge ledende markedspositioner og investere i vækst. 

”Sondex er en veldrevet virksomhed, der leverer gode resultater. I Sondex har man en unik ekspertise inden for pladevarmevekslere, som passer perfekt ind i vores portefølje.  Vi er stærke på forskellige områder, og ved at gå sammen skaber vi et endnu stærkere tilbud i markedet til glæde for vores kunder ,” siger Niels B. Christiansen, koncernchef & CEO, Danfoss.

Sammenlægningen af Sondex og Danfoss’ varmevekslerforretning vil bidrage væsentligt til at udbygge den allerede stærke markedsposition inden for fjernvarme og HVAC (varme- ventilations- køleanlæg), og samtidig øge Danfoss’ relevans i industrier såsom marine, føde- og drikkevarer, offshore og industriel køling.

”Både Sondex og Danfoss er solide virksomheder i rigtig god gænge, og vi har allerede et stærkt og langvarigt samarbejde på flere områder. Nu samler vi vores forretninger for at kunne sætte et endnu større aftryk på de markeder, vi opererer på. Jeg glæder mig over udsigten til, at vi nu sammen skaber en førende spiller på det globale marked for varmeoverførsel. Jeg er overbevist om, at vi vil stå stærkt sammen i markedet,” siger Aage Søndergaard Nielsen, CEO, Sondex.

Sondex har hovedkvarter i Kolding, og selskabet har omkring 1.200 medarbejdere fordelt verden over. Når myndighederne har godkendt handlen, vil selskabet blive integreret i Danfoss Koncernen som en del forretningssegmentet Danfoss Heating.

Mere information: 
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

 

 


Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige løsninger. Vores produkter og serviceydelser bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vi er også aktive inden for vedvarende energi og infrastruktur til fjernvarme i byer. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss globalt førende med flere end 25.000 medarbejdere og salg i mere end 100 lande. Vi er fortsat ejet privat af grundlæggerens familie. Læs mere om os på www.danfoss.com.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen