Danfoss åbner Software Development Hub i København

Danfoss software udvikling, DTU Danfoss investerer allerede massivt i innovation og tager nu et stort skridt videre i sin digitale transformation. Det sker fredag, når koncernen åbner en ny hub til udvikling af de state-of-art-softwareløsninger, som Danfoss skal bruge til fremtidens IoT, forbundne produkter, cloudbaserede løsninger og apps.

- 22. maj 2017 Af Danfoss

Den nye hub placeres på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), i forskerparken Scion, hvor iværksættere møder virksomheder, forretning møder forskning, og ideer møder penge.

Danfoss vil have cirka 15 af sine softwareeksperter i hub’en, og de vil komme til at arbejde sammen med folk fra Danfoss-segmenterne IT, Cooling og Heating.  

”Vi vil udnytte de utallige muligheder, som digitaliseringen rummer, når det gælder om at skabe endnu større værdi for vores kunder. Hub’en skal hjælpe Danfoss med at opfylde den ambition,” siger Kim Fausing, Executive Vice President og COO, Danfoss. 

Hub’en åbner midt i en tid, hvor Danfoss satser massivt på digitalisering. Sidste år investerede virksomheden mere end markedet og sine konkurrenter i innovation. 4,2% af omsætningen. Og Danfoss letter ikke foden fra speederen, når det gælder udvikling. Derimod øger man investeringerne i udvikling. 

”Hub’en er et logisk skridt for Danfoss, når det handler om at skabe en ramme for at accelerere softwareudviklingen Vores fokus er på at skabe digitale prototyper og designe, udvikle og implementere Danfoss-softwareløsninger til alle enheder,” forklarer Peter Martin, Danfoss Senior Vice President & CIO.

Og Danfoss CTO, André Borouchaki, tilføjer:

"Ved at placere vores software hub på DTU udnytter vi også værdiskabende teknologier som kunstig intelligens (AI), data analytics og predictive maintenance (PdM). Det vil give Danfoss mulighed for at skabe unik værdi for vores kunder. "

Danfoss åbnede i 2016 en hub i Berlin med henblik på at udvikle og teste nye digitale produkter og mulige forretningsmuligheder inden for digitalisering og IoT (Internet of Things). 

Digitalt Vækstpanel, der har Danfoss’ koncernchef Niels B. Christiansen som formand, har for nylig præsenteret 33 anbefalinger til at indfri Danmarks digitale potentiale. Blandt anbefalingerne er etableringen af en internationalt førende hub i København inden for områderne IoT, kunstig intelligens og big data. 

 

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

 

Billedet herover: Danfoss åbner nu en Software Development Hub på DTU. Et logisk skridt i virksomhedens digitale transformation. Foto: DTU

 

 


Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige løsninger. Vores produkter og serviceydelser bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vi er også aktive inden for vedvarende energi og infrastruktur til fjernvarme i byer. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss globalt førende med flere end 25.000 medarbejdere og salg i mere end 100 lande. Vi er fortsat ejet privat af grundlæggerens familie. Læs mere om os på www.danfoss.com.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen