Connie Hedegaard nyt medlem af Danfoss bestyrelse

Connie Hedegaard

- 29. april 2016 Af Danfoss

Ved generalforsamlingen i Danfoss A/S den 29. april er tidligere EU-klimakommissær og klima- og energiminister Connie Hedegaard blevet valgt ind i Danfoss koncernens bestyrelse. Connie Hedegaards kompetencer passer godt ind i Danfoss’ arbejde med at udnytte det enorme potentiale for energieffektivt verden over og skabe klimaforbedringer.  

Bestyrelsesformand Jørgen M. Clausen siger om koncernens nye bestyrelsesmedlem: "Jeg er meget glad for at kunne byde Connie Hedegaard velkommen i bestyrelsen. Connie Hedegaard har i kraft af sin erfaring som både minister og EU-kommissær en helt unik baggrund. Hun har slået sit navn fast i internationale kredse som en yderst kompetent profil inden for klima-, miljø- og energiområdet, og hendes kompetencer passer rigtig godt ind i Danfoss."

Om sin indtræden i Danfoss’ bestyrelse siger Connie Hedegaard: ”Danfoss spiller i kraft af virksomhedens mange energieffektive teknologier og klimavenlige løsninger en nøglerolle i verdens omstilling til et mere grønt og bæredygtigt forbrug af energi og ressourcer generelt. Som bestyrelsesmedlem glæder jeg mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af Danfoss som en stærk, global virksomhed og være med til at sikre, at det store potentiale udnyttes til fulde.”

Connie Hedegaard er tidligere miljøminister og klima- og energiminister og varetog i perioden 2010-2014 posten som EU's klimakommissær. Hun er i dag bestyrelsesformand for bæredygtighedsfonden KR Foundation samt for den grønne tænketank CONCITO. Hun er også formand for OECD’s bæredygtighedsgruppe. Endelig varetager hun posten som formand for public service-udvalget og er bestyrelsesmedlem ved Aarhus Universitet.  
  
Connie Hedegaard var medlem af Folketinget for Det konservative folkeparti i perioden 1984-1990 og igen i 2005-2009. Hun er uddannet i historie og litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. 

Connie Hedegaard træder ind i bestyrelsen i stedet for Henrik Poulsen, der i slutningen af 2015 trådte ud af Danfoss’ bestyrelse. De øvrige medlemmer af Danfoss bestyrelsen er Jørgen M. Clausen, William Ervin Hoover Jr., Kasper B. Rørsted, Björn K.O. Rosengren, Mads-Peter Clausen, Dr. Jürgen Reinert, Sandra Nørgaard Bertelsen, Jens Peter Nielsen og Lars Grau.

 

 


Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige løsninger. Vores produkter og serviceydelser bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vi er også aktive inden for vedvarende energi og infrastruktur til fjernvarme i byer. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss globalt førende med flere end 25.000 medarbejdere og salg i mere end 100 lande. Vi er fortsat ejet privat af grundlæggerens familie. Læs mere om os på www.danfoss.com.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen