1.-3. kvartalsregnskab 2016: Danfoss fortsætter væksten

Kvartalsregnskab Q1-Q3 2016: Salg og indtjening Danfoss fortsatte den stærke udvikling fra første halvår ind i tredje kvartal. Efter de første ni måneder af 2016 landede omsætningen på 29,1 mia. kr. mod 28,7 mia. kr. i samme periode sidste år, hvilket svarer til en vækst på 4 % i lokal valuta. Den voksende omsætning kombineret med fortsatte forbedringer på driften trak indtjeningen (EBIT) op på 3,5 mia. kr., hvilket er 10 % bedre end i samme periode sidste år.

- 9. november 2016 Af Danfoss

I tredje kvartal købte Danfoss to virksomheder, Sondex Holding A/S og White Drive Products Inc. med en samlet årlig omsætning på ca. 1,6 mia. kr., og som en del af koncernens digitaliseringsstrategi blev der åbnet et nyt digitalt udviklingscenter i Berlin.

”Vores målrettede arbejde med at løfte væksten, blandt andet gennem investeringer i innovation og vækstmarkeder, betyder, at vi øger vores markedsandele. Samtidig giver vores konstant høje cash flow og stærke indtjeningskraft mulighed for at styrke kerneforretningerne yderligere gennem opkøb og investeringer i nye digitale initiativer,” siger koncernchef og CEO Niels B. Christiansen.

Omsætningen vokser i Europa, der er Danfoss’ største marked. Men også i Kina og på dele af det nordamerikanske marked er udviklingen positiv, ligesom der fortsat er tocifret vækst i Indien. Særligt Danfoss Cooling har haft markant fremgang i såvel omsætning som indtjening. Men også Danfoss Power Solutions og Danfoss Heating har leveret højere omsætning og indtjening, mens Danfoss Drives har været påvirket af et stagnerende marked som følge af afmatning i flere globale industrier.

”Vi holder fast i de gode takter, og på trods af en global økonomi, der er præget af lave råvarepriser og relativt lav aktivitet i flere af de store globale industrier, er der flere faktorer, der trækker i en positiv retning. Vi forventer, at det kan få en yderligere positiv effekt, når den nu godkendte klimaaftale fra COP21 i Paris begynder at blive implementeret. Energieffektivitet spiller en helt central rolle for, at landene kan nå i mål med deres reduktionsplaner, og derfor forventer vi, at flere af de energieffektive teknologier og løsninger, som vi kan levere, på sigt vil opleve en øget efterspørgsel,” siger Niels B. Christiansen.

Nøgletal fra 1.-3. kvartal 2016:

  • Omsætningen blev 29,1 mia. kr. mod 28,7 mia. kr. efter 3. kvartal sidste år, hvilket svarer til en vækst på 4 % i lokal valuta.
  • Resultatet af den primære drift (EBIT) blev forbedret med 10 % til 3,5 mia. kr. mod 3,1 mia. kr. i samme periode sidste år. EBIT-marginen var 11,9 % mod 10,9 % året før.
  • Frit cash flow før M&A steg til 2,4 mia. kr. mod 2,3 mia. kr. sidste år.

Forventninger til 2016 fastholdes:
Vi forventer at fastholde eller udbygge vores markedsandele og samtidig fastholde en EBIT-margin på niveau med 2015.

Mere information:
Danfoss Media Relations: tlf.: +45 70 20 44 88

 

 


Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige løsninger. Vores produkter og serviceydelser bliver anvendt til for eksempel køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Vi er også aktive inden for vedvarende energi og infrastruktur til fjernvarme i byer. Vores innovative ingeniørarbejde går helt tilbage til 1933, og i dag er Danfoss globalt førende med flere end 25.000 medarbejdere og salg i mere end 100 lande. Vi er fortsat ejet privat af grundlæggerens familie. Læs mere om os på www.danfoss.com.

Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf.: 70 20 44 88

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen