Fakta og historie

 • Facts and History
 • 80 års innovation

  Banebrydende produkt

  Den såkaldte ekspansionsventilen var Danfoss' allerførste produkt og blev udviklet i 1930'erne af Mads Clausen, grundlæggeren af Danfoss. Produktet blev lanceret på markedet i 1933, og femte generation af ventilen sælges i dag over hele verden, hvor den bidrager til at sikre friske fødevarer og køling af bygninger i forskellige køle- og klimaanlæg. Danfoss er i dag en af verdens førende producenter af ekspansionsventiler.

  Behagelige forhold for familien

  I 1940'erne var vi en af de første virksomheder i verden, der designede en radiatortermostat, der kunne hjælpe husejere med at styre temperaturen i deres stue – og undgå energispild. De første masseproducerede termostater blev lanceret på markedet i 1952.

  Friske fødevarer

  Danfoss' grundlægger, Mads Clausen, forudså, at alle familier ville komme til at eje et køleskab takket være hermetiske kompressorer i et nyt kompakt design. De første kompressorer blev solgt under licens i 1952, men på grund af massiv efterspørgsel begyndte Danfoss selv at udvikle og sælge kompressorer fra 1956.

  Omfattende energibesparelser

  I 1968 var vi de første i verden til at masseproducere de såkaldte frekvensomformere. Med en frekvensomformer kan man kontrollere hastigheden af elektriske motorer, hvilket betyder både større præcision og markante energibesparelser. I dag er Danfoss en af verdens største producenter og fremstiller årligt over en million frekvensomformere.

  Opbygning af verden

  I begyndelsen af 1960'erne gik vi ind på hydraulikområdet og begyndte at producere den såkaldte Orbit®-motor under licens til brug i landbrugs- og entreprenørmaskiner. Vores hydrauliske produkter har siden været med til at støtte levevilkårene for verdens konstant voksende befolkning, og i dag udgør hydraulik ca. en tredjedel af Danfoss' aktiviteter.

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen